Junqueras: “Eren quatre o cinc persones, les que em van xiular”

El líder d'ERC justifica l'escarni argumentant que "molta gent voldria que fóssim independents"

Oriol Junqueras, marxant entre escridassades de la protesta contra la cimera francoespanyola

El president d’ERC, Oriol Junqueras, afirma que “les imatges demostren que era molt poca gent la que em xiulava i criticava ahir”, afegint que “eren quatre o cinc persones i vint periodistes”. D’aquesta manera, Junqueras justifica l’escarni que va patir aquest dijous per part d’un grup de manifestants que protestaven contra la cimera hispano-francesa que es va celebrar a Barcelona, amb la presència de Pedro Sánchez i Emmanuel Macron.

Oriol Junqueras, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, ha dit que respecta les crítiques de tothom i que entén que hi hagi independentistes decebuts perquè no hi hagi una república a Catalunya. En aquest sentit, el líder republicà ha dit que “molta gent voldria que fóssim independents, i per a això treballem”.

En aquest context, Junqueras ha assegurat que és “irrellevant” el fet de si es presentarà o no a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya una vegada s’acabi la pena d’inhabilitació que se li va imposar en el judici pel procés independentista. Sobre la intenció de la Fiscalia de jutjar-lo per desordres públics agreujats, Junqueras ha dit que “és normal”, perquè “ens va acusar de rebel·lió”, i que “treballem per reformar lleis i fer evident que la fiscalia i altres retorcen el dret”.

Per altra banda, sobre les dificultats que està tenint l’executiu de Pere Aragonès per aprovar els pressupostos de la Generalitat per aquest any 2023, Oriol Junqueras ha assegurat que “hi ha moltes raons per aprovar-los i tots els sectors hi estan a favor”. Junqueras s’ha preguntat que “per què hi ha partits que s’hi oposen?”, afegint que “anteposen el seu egoisme a l’interès de la societat”.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari