L’independentisme reuneix poc més de 6.000 persones contra la cimera hispano-francesa

Entitats i partits independentistes havien convocat la ciutadania per mostrar la vigència del procés

Independentistes a la cimera (Òmnium Cultural)

Unes 6.500 persones, segons dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona, s’han aplegat el matí d’aquest dijous a les fonts de Montjuïc per protestar per la celebració de la cimera hispano-francesa que ha reunit al president del govern central, Pedro Sánchez, i el president francès, Emmanuel Macron. La trobada dels dos mandataris s’ha fet a la seu del Museu Nacional d’Art de Catalunya de la capital catalana.

La crida contra la presència dels dos mandataris a la ciutat comtal havia estat convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium cultural i el Consell de la República Catalana, i comptava amb el suport de les tres forces independentistes del Parlament: ERC, Junts i la CUP, per mostrar la vigència i del procés independentista. En aquest sentit, des de l’organització de la protesta s’afirma que a la convocatòria hi ha participat al voltant de 30.000 persones.

A la cimera hi participen delegacions d’Espanya i França, encapçalades pels presidents dels dos països. Per la part espanyola, participen a la cimera fins a deu ministres: la vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital; la vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social; la vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; el ministre d’Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació; la ministra de Defensa; el ministre de l’Interior; la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana; la ministra d’Educació i Formació Professional; el ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i el ministre de Cultura i Esport.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han assistit a la recepció que les autoritats espanyoles han ofert a les autoritats franceses. Després, Aragonès i Colau han abandonat el Museu Nacional d’Art de Catalunya pel fet que no poden estar presents a la cimera, on només assisteixen autoritats nacionals dels dos països participants.El president català i l’alcaldessa de Barcelona han marxat abans de la interpretació dels himnes nacionals dels dos paises participants a la cimera.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari