Els sindicats dels professors mantenen la vaga d’educació

Educació i sindicats no han trobat cap solució per desconvocar la vaga del 25 i 26 de gener

Primera jornada de vaga dels sindicats d'educació

La reunió entre Educació i sindicats s’ha tancat sense trobar solució que permeti desconvocar la vaga del 25 i 26 de gener. Els sindicats continuen valorant positivament la proposta d’Educació, però insisteixen que encara cal incorporar-hi més elements.

“No rebutgem la proposta del departament, però volem pressionar al màxim per incorporar-hi noves mesures”, ha remarcat la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura en sortir de la reunió.

Entre les reivindicacions hi ha la negociació de l’avançament del calendari, blindant el mes de juliol per la formació dels docents, donar seguretat als interins que no aconsegueixin plaça en els processos d’estabilització i que la reducció de dues hores lectives als de més de 55 anys es faci el setembre del 2023.

La Secretaria General d’Educació, Patrícia Gomà, ha dit que les demandes sindicals “no encaixen” dintre l’acord actual, que se centra en la reversió de retallades.

De la trobada s’ha sortit sense cap acord, tampoc hi ha una nova data de reunió. Les parts entenen que cal continuar conversant, però ningú ha fet el proper pas.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari