L’Advocacia de l’Estat també reclama el processament de Puigdemont per desordres públics agreujats

S'alinea amb la Fiscalia i retreu a Llarena que dediqui part de la interlocutòria a valorar la reforma penal

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont
L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont

L’Advocacia de l’Estat ha coincidit amb el criteri de la Fiscalia i ha reclamat al magistrat instructor de la principal causa sobre el procés, Pablo Llarena, que processi l’expresident català Carles Puigdemont pel nou tipus penal de desordres públics agreujats, i no només pels delictes de malversació i desobediència.

En l’escrit adreçat a Llarena, conegut aquest dimecres, l’advocada de l’Estat Rosa María Seoane li retreu que hagi dedicat “bona part” dels fonaments jurídics de la interlocutòria a valorar l'”oportunitat i correcció” de la reforma penal que ha derogat el delicte de sedició, pel qual Llarena havia processat anteriorment Puigdemont.

De fet, Llarena, en reformular el processament de l’expresident català, va descartar que els fets encaixessin amb el nou delicte de desordres públics, i va dir que, d’ençà de la reforma penal, havien quedat gairebé despenalitzats.

Seoane considera que excloure el processament per aquest delicte “limita indegudament” el dret de les acusacions a acusar Puigdemont pel delicte que considerin oportú.

A més, adverteix que els fets abans perseguibles com a constitutius de sedició ara podrien emparar-se en el nou tipus penal perquè seria “més favorable” i que la doctrina del Tribunal Europeu de Drets Humans troba admissible aplicar retroactivament una llei posterior als fets si els fets ja eren punibles per a un altre tipus penal vigent en aquell moment.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.