Puigdemont denuncia que ERC ha pactat amb el PSOE una reforma prevista per perjudicar-lo

L’expresident atribueix intencions judicials contra ell als canvis en el Codi Penal i torna a preguntar si els republicans n’estaven al cas

Pere Aragonès i Carles Puigdemont
Pere Aragonès i Carles Puigdemont

L’eurodiputat de Junts i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha manifestat aquest cap de setmana a Twitter que la reforma penal acordada per ERC amb el PSOE té per objectiu “provocar efectes judicials” contra ell.

Puigdemont ha destacat que “el president del govern espanyol, els seus ministres i tots els seus portaveus diuen el mateix: les reformes pactades amb ERC han de facilitar la meva extradició”, reaccionant a informacions de La Vanguardia i Eldiario.es.

L’eurodiputat, a qui el Tribunal Suprem ja no reclama per la presumpta comissió del delicte de sedició, sinó només pels de desobediència i malversació, ha afegit que “els polítics espanyols no tenen cap vergonya d’admetre que prenen decisions amb la intenció de provocar efectes judicials en contra meva”.

L’expresident català ha insistit a preguntar a ERC, difonent un altre cop un enfilall de missatges del novembre, si “era conscient que aquestes eren les intencions del govern espanyol en la reforma de la llei” i si ningú del partit que lidera Oriol Junqueras “no va advertir que es faria aquesta interpretació”.

“Si la resposta és negativa (és a dir, ningú d’ERC es va adonar que el PSOE tenia aquestes intencions, i el PSOE tampoc no en va parlar durant la llarga negociació), hauria de portar-los a retirar el suport a la reforma”, manifestava Puigdemont llavors, abans d’afegir que si ERC n’estava al cas, “la situació en la qual ens trobaríem seria molt greu. No m’ho vull ni imaginar”.

(Visited 104 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari