Espanya proposarà que l’excepció ibèrica duri fins a finals del 2024

La vicepresidenta Ribera anuncia la pretensió que el topall sigui similar a l'actual fins que no es reformi la regulació a escala europea

La vicepresidenta Teresa Ribera

El govern d’Espanya proposarà a la Comissió Europea que l’excepció ibèrica, el mecanisme habilitat l’any passat per abaratir la llum, s’apliqui fins a finals del 2024, segons ha avançat aquest dilluns la vicepresidenta i ministra de Transició Ecològica i per al Repte Demogràfic, Teresa Ribera.

En declaracions a Antena 3, Ribera ha anunciat que demanaran que se segueixi aplicant “almenys” fins llavors el mecanisme amb un topall similar a l’actual, entre els 45 i els 50 megawatts per hora.

De fet, la vicepresidenta tercera ha manifestat la intenció que Espanya es beneficiï de l’excepció ibèrica, aplicada des del passat 15 de juny, fins que es reformi la regulació del mercat elèctric a escala europea, un horitzó que encara veu llunyà.

Aquesta excepció va establir un sostre al preu del gas per a la generació d’electricitat per abaratir el preu de la llum, en principi, fins al pròxim mes de maig.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari