Principi d’acord entre el Govern i el PSC sobre els pressupostos

La primera entesa inclou el 87% de les propostes socialistes per valor de 5.386 milions d'euros

Salvador Illa al Parlament, escoltant Pere Aragonès

El Govern de la Generalitat i el PSC han assolit un principi d’acord en relació amb els pressupostos per al 2023 i, segons ha avançat El Periódico, aquest primer pacte ascendeix als 5.386 milions d’euros. Concretament, inclou el 87% dels punts que reclamen els socialistes, unes 147 mesures sobre salut, energia, drets socials, indústria, coneixement, educació, mobilitat i gestió de l’aigua.

No obstant això, des del PSC asseguren al mitjà esmentat que no es pot donar per fet l’acord final, ja que hi ha propostes que la formació de Salvador Illa considera rellevants i que encara estan en l’aire, com el Hard Rock, l’ampliació de l’aeroport del Prat i el Quart Cinturó entre Sabadell i Terrassa. En aquest sentit, els socialistes exigeixen un compromís explícit al Govern de Pere Aragonès per desbloquejar-les.

Després d’aquest primer acord, segons el mitjà citat, el PSC reclama ara “propostes addicionals valorades en 5.000 milions d’euros més”, per a les quals assenyalen que només hi ha dues opcions: “inflar artificialment” la previsió d’ingressos, tot i el context de desacceleració econòmica, o bé desplaçar el compromís de despesa a altres anys. Fonts de la Generalitat assenyalen que això és “enginyeria pressupostària” i que “no seria responsable” fer-ho, i apel·len a altres opcions per fer créixer els ingressos com l’increment d’impostos a les rendes altes, una mesura que els socialistes no estan disposats a acceptar.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari