La cimera hispanofrancesa se celebrarà a Barcelona el gener

La presidiran Pedro Sánchez i Emmanuel Macron

Sánchez amb Macron

La cimera hispanofrancesa, que presidiran el 19 de gener el cap del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president gal, Emmanuel Macron, se celebrarà a Barcelona, de manera que Catalunya albergarà, per segona vegada, aquesta reunió d’alt nivell entre els dos països des que va començar a celebrar-se, el 1987.

França i Espanya organitzen de forma alternativa aquestes cimeres des del seu inici i en aquesta ocasió corresponia al Govern espanyol designar la seu, ja que l’última es va celebrar a la localitat francesa de Montalban el març del 2021. El president espanyol ha escollit per a aquesta reunió Barcelona, on tant ell com el president francès estaran acompanyats per diversos dels seus ministres.

L’única ocasió en què s’ha celebrat abans aquesta cimera bilateral a Catalunya va ser a Girona, el novembre del 2006, presidida per José Luis Rodríguez Zapatero i Jacques Chirac.

Encara no hi ha confirmació oficial de si hi haurà una salutació a ambdues delegacions per part del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, cosa que és habitual en aquest tipus de trobades.

Durant aquesta trobada està previst que Espanya i França signin el primer Tractat d’Amistat i Cooperació entre tots dos països. A més de les qüestions bilaterals, Sánchez i Macron abordaran diversos assumptes de l’agenda europea i el cap del govern central tindrà ocasió d’exposar les prioritats de la presidència de la UE que Espanya exercirà en el segon semestre del 2023.

(Visited 68 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari