La cimera hispanofrancesa se celebrarà a Barcelona el gener

La presidiran Pedro Sánchez i Emmanuel Macron

Sánchez amb Macron

La cimera hispanofrancesa, que presidiran el 19 de gener el cap del Govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president gal, Emmanuel Macron, se celebrarà a Barcelona, de manera que Catalunya albergarà, per segona vegada, aquesta reunió d’alt nivell entre els dos països des que va començar a celebrar-se, el 1987.

França i Espanya organitzen de forma alternativa aquestes cimeres des del seu inici i en aquesta ocasió corresponia al Govern espanyol designar la seu, ja que l’última es va celebrar a la localitat francesa de Montalban el març del 2021. El president espanyol ha escollit per a aquesta reunió Barcelona, on tant ell com el president francès estaran acompanyats per diversos dels seus ministres.

L’única ocasió en què s’ha celebrat abans aquesta cimera bilateral a Catalunya va ser a Girona, el novembre del 2006, presidida per José Luis Rodríguez Zapatero i Jacques Chirac.

Encara no hi ha confirmació oficial de si hi haurà una salutació a ambdues delegacions per part del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, cosa que és habitual en aquest tipus de trobades.

Durant aquesta trobada està previst que Espanya i França signin el primer Tractat d’Amistat i Cooperació entre tots dos països. A més de les qüestions bilaterals, Sánchez i Macron abordaran diversos assumptes de l’agenda europea i el cap del govern central tindrà ocasió d’exposar les prioritats de la presidència de la UE que Espanya exercirà en el segon semestre del 2023.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides