La T-Casual no tindrà al final descompte durant l’any 2023

El govern espanyol continuarà finançant la rebaixa del 30%, sempre que hi hagi entesa amb la resta d'administracions, i els títols seran vàlids tot el 2023

El govern espanyol confirma que mantindrà la part que li pertoca de la rebaixa al 50% dels abonaments integrats del transport públic. D’aquesta manera, els títols adquirits aquest 2022 ja no caducaran el 15 de gener, com estava previst, sinó que seran vàlids fins al desembre del 2023.

A la pràctica, això implica que els preus quedaran com fins ara durant tot l’any vinent, però amb un canvi important. En el cas de l’àrea de Barcelona, la targeta de deu viatges, la T-casual, deixarà de tenir descompte.

El motiu és que es prioritzen les rebaixes dels bitllets que es fan servir de manera recurrent i no els puntuals. L’ATM ja va informar que no subvencionaria aquesta targeta que és per usos molt esporàdics: són deu viatges en un any. I el govern espanyol diu ara que seguirà el mateix patró: que subvencionarà els abonaments en els casos que hi hagi entesa amb la resta d’administracions.

Així doncs, la T-casual torna als preus habituals, sense el descompte del 30% dels darrers mesos. Però el bitllet més utilitzat, la T-usual, de viatges il·limitats durant un mes, seguirà al 50%: entre els 20 euros per a una zona i els 56 euros que costa la targeta per a sis zones.

La T-jove, que val durant tres mesos i és per a persones de menys de vint-i-cinc anys, continuarà costant també entre 40 i 111 euros, en funció de les zones. Amb una diferència: a partir de l’1 de gener ja no es podrà en cartó: només amb la nova T-mobilitat.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari