Iceta anuncia que el Govern de Sánchez aprovarà la nova llei del cinema abans que acabi l’any

El ministre de Cultura ha explicat que l'objectiu de la nova norma és regular els criteris de les polítiques públiques de foment a la cinematografia

El ministre de Cultura, Miquel Iceta (PSC)
El ministre de Cultura, Miquel Iceta (PSC).

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, ha anunciat que el dimarts 27 de desembre el Consell de Ministres aprovarà una nova llei del cinema: “Ens vam comprometre abans d’acabar l’any i hem donat la llauna fins que realment el 27 de desembre l’aprovarem”.

Els productors independents, “que són els que es queixaven d’alguna manera de la llei audiovisual”, veuran que la definició de productors és “molt favorable” al seu plantejament, segons el ministre de Cultura. Ha defensat que és necessari tenir dues lleis (llei del cinema i llei audiovisual) perquè “cadascuna regula una cosa”.

La llei audiovisual planteja les obligacions dels prestadors de serveis audiovisuals i la llei del cinema regularà els criteris de les polítiques públiques de foment a la cinematografia”, ha indicat Iceta. La llei, ha argumentat, s’aprovarà per adaptar la normativa als avanços i transformacions que ha experimentat el sector en els últims anys, alineant-se amb la normativa europea en la matèria.

Les principals novetats són l’ampliació de les convocatòries d’ajudes a tota la cadena de valor del sector audiovisual, el suport a la promoció internacional de tot l’audiovisual, i no sols pel·lícules, i la protecció del patrimoni.

(Visited 111 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari