Feijóo vol eleccions i Sánchez l’acusa d'”emmudir les Corts”

L'últim debat entre el president i el líder de l'oposició mostra un dels moments més tensos de la legislatura

Pedro Sánchez amb Alberto Núñez Feijóo, al Senat

El president del govern, Pedro Sánchez, ha atribuït aquest dimecres al líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, haver aconseguit una “fita” en la història de la democràcia espanyola, la d’“emmudir les Corts Generals”.

Ho ha fet durant el cara a cara que han mantingut al Senat, l’últim d’aquest 2022, en què Feijóo l’ha acusat d’haver “trepitjat aquest mes l’accelerador de la degradació institucional” i “reduir a cendres l’arquitectura democràtica i institucional d’Espanya, que ens ha costat 40 anys enfortir”. A més, ha insistit en el fet que “recapaciti i convoqui eleccions”.

Per la seva banda, Sánchez ha retret a Feijóo que aquesta vegada, acudint al Tribunal Constitucional, “ha anat massa lluny”, després de recordar la seva legitimitat per liderar el govern “per la confiança dipositada, amb el seu vot, pels espanyols”.

En un moment del tens debat, Feijóo ha assegurat que el Pedro Sánchez del 2019 no votaria l’actual Pedro Sánchez perquè aquell va prometre coses com legislar contra el referèndum d’autodeterminació, i l’actual segueix a la “perfecció” el “manual d’obediència de l’independentisme”.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari