Els comptes catalans hauran d’esperar fins a l’any que ve

Aragonès situa "en les properes setmanes" un acord amb el PSC o Junts pels pressupostos

Pere Aragonès amb Salvador Illa
Pere Aragonès amb Salvador Illa.

El Govern ja porta més de set setmanes negociant els pressupostos de la Generalitat del 2023 amb Junts i el PSC. Tot i que la previsió inicial de l’executiu era poder arribar a un acord amb els grups durant el pont de principis de desembre, les negociacions s’han anat allargant i aquest dimecres ja ha quedat clar –si no hi ha un gir de guió d’última hora– que si hi ha pacte no serà fins després de les festes de Nadal.

En resposta a Salvador Illa, cap de files del PSC, el president Pere Aragonès ha apuntat que a “principis” del mes vinent es pot produir un acord pels pressupostos, que per ara només compten amb el suport d’En Comú Podem.

Ara és el PSC qui demana calma. Inicialment, els socialistes apressaven el Govern per poder aprovar els pressupostos a temps perquè entressin en vigor l’1 de gener. Aleshores el Govern no volia saber res dels socialistes, però ara s’han intercanviat els papers. L’executiu apressa els socialistes per arribar a un acord, mentre que els socialistes s’ho agafen amb calma.

Als passadissos del Parlament, Illa ha volgut constatar que “no diguis blat fins que no sigui al sac i ben lligat”, fent referència al fet que l’acord no està encara tancat.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari