Una pujada del nivell del mar inunda el Trabucador

La situació no va afectar les actuacions a la zona del Fangar, al marge esquerre del Delta de l’Ebre

Barra del Trabucador (turismeamposta.cat)
Barra del Trabucador (turismeamposta.cat).

La barra del Trabucador ha quedat inundada per una pujada del nivell del mar d’uns 50 centímetres per un episodi continuat de baixes pressions. Es va iniciar el dilluns 12 de desembre i va començar a remetre el divendres 16.

Fonts de Costes de l’Estat han explicat al Diari de Tarragona que els treballs de reposició de sorres s’han hagut de suspendre durant tres dies a la zona del Trabucador, entre dimarts i dijous. El divendres es van poder reprendre. La situació no va afectar les actuacions a la zona del Fangar, al marge esquerre del Delta de l’Ebre.

Costes de l’Estat, que està realitzant les obres d’aportació d’arenes per reforçar el Trabucador, ha ofert maquinària i col·laboració a Infosa per dur a terme aquests treballs i permetre l’accés segur dels camions. Des d’Infosa han recordat que aquesta situació és cada cop més freqüent i han destacat que, sense disposar d’un accés per mar, no poden garantir la viabilitat futura de l’empresa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.