Per què ha hagut de donar explicacions el Consell de la República?

El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias.

El Consell Local per la República del barri de Gràcia de Barcelona ha causat un rebombori a les xarxes socials després d’haver-se fet ressò d’una piulada del president de l’organització independentista, Carles Puigdemont, mostrant el seu suport al previsible candidat de Junts a l’alcaldia de la capital catalana, Xavier Trias, qui s’autodefineix com a hereu de Convergència.

Aquest fet ha cridat l’atenció a l’expresidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Elisenda Paluzie, qui ha publicat a Twitter un comentari crític al respecte que ha esborrat un cop el Consell Local de Gràcia ha fet el mateix amb la piulada de Puigdemont. “M’informen des del Consell de la República que està en vies de solució, i que l’errada s’ha produït perquè aquest Consell Local repiula automàticament totes les piulades del president del CxR”, ha explicat Paluzie.

No obstant això, diversos usuaris han criticat el fet que el Consell i el seu president donin obertament el seu suport a Trias, i han considerat que és un “despropòsit”. “Ni apartidistes, ni transversals, ni plurals: són un pamflet de Convergència”, ha comentat un noi. Davant els diversos comentaris negatius i després d’esborrar la polèmica piulada, l’entitat que lidera Puigdemont s’ha desvinculat de qualsevol partit polític determinat.

Des del Consell de la República no donem suport a cap opció política en concret. El Consell és una institució republicana lliure de partidismes que treballa per a la independència de Catalunya”, ha publicat l’organització, un comentari que també ha estat objecte de crítiques, ja que diversos usuaris han recordat que Puigdemont va ser president de Junts i que, per tant, combrega amb les idees del partit.

(Visited 336 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari