Demanen 3 anys de presó per pintades al Consell de l’Anoia

En tractar-se d'un edifici històric els activistes estan acusats d'un delicte contra el patrimoni

Martí Claret i Joan Mangues, davant dels jutjats d'Igualada

El Consell Comarcal de l’Anoia va presentar a finals d’octubre una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra per unes pintades aparegudes a la paret de l’edifici de la seva seu. Els fets hauríem quedat registrats per les càmeres de seguretat de l’ens comarcal i s’haurien identificat dues persones com a possibles autors de les pintades. En tractar-se d’un edifici històric catalogat per l’Ajuntament d’Igualada, la denúncia s’ha tramitat per la via penal.

Avui, els dos acusats del delicte, Joan Mangues i Martí Claret, han sigut citats a declarar pel jutjat d’instrucció número 5 d’Igualada. Més d’una cinquantena de persones han donat suport aquest dimarts al matí als dos joves d’Igualada. Els dos activistes havien de declarar als jutjats, però Claret no ha entrat per no participar en el que ha titllat de “farsa”. Es declaren innocents i creuen que, amb aquesta causa oberta, “s’ataca la llibertat sindical i la llibertat d’opinió” i es persegueix el seu activisme sindical.

La pintada reclamava dimissions arran de la polèmica del Consell Comarcal per l’impagament de les nòmines. El Consell i el PSC van denunciar-ho per la via penal i els joves s’enfronten a fins a tres anys de presó per un possible delicte contra el patrimoni i un altre de danys.

(Visited 77 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari