Catalunya és la CCAA que més subvenciona amb fons comunitaris

La Generalitat catalana, amb 1,1 milions, lidera el rànquing per davant de la Junta d'Andalusia (713 milions) i la Generalitat valenciana (654 milions)

Reunió del govern de la Generalitat

Catalunya és la comunitat autònoma que més fons de la Unió Europea ha destinat a subvencions fins al 15 de novembre, 1.128 milions d’euros, per davant d’Andalusia (713 milions), la Comunitat Valenciana (654 milions) i la Comunitat de Madrid (538 milions), segons ha difós aquest dilluns l’Observatorio de Fondos Europeos Next-Generation de EsadeEcPol y EY.

De fet, l’Administració General de l’Estat és l’únic organisme públic que supera la Generalitat de Catalunya amb convocatòries de subvencions d’origen comunitari, ja que suma un import de 22,8 milions d’euros, el 80% del total de 28.500 milions. Catalunya concentra més d’una cinquena part dels 5.200 milions que totalizen les CCAA.

Un altre organisme públic català destacat en aquest apartat és l’Àrea Metropolitana de Barcelona, amb 58.027 milions d’euros en convocatòries, en divuitena posició, la més alta d’una administració local.

Pel que fa a les convocatòries per òrgan convocant, destaca la xifra de 416 milions d’euros del Departament de Drets Socials de la Generalitat, el vuitè en aquesta llista, per sobre de ministeris com els de Política Territorial; d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions; i de Drets Socials i Agenda 2030. L’Institut Català d’Energia (Icaen), amb 208 milions d’euros, apareix en el tretzè lloc.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari