Recusen Lesmes els expresos d’ERC en la revisió dels indults

Els advocats de Junqueras, Forcadell, Romeva i Bassa argumenten falta d'imparcialitat

Carlos Lesmes

Les defenses dels expresos del procés d’Esquerra Republicana han recusat el magistrat Carlos Lesmes del Tribunal Suprem per a la revisió dels indults. Els advocats d’Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Raül Romeva i Dolors Bassa consideren que tenen “molts arguments” per defensar que el magistrat està “contaminat” i que “no hauria de participar en aquesta decisió”. En aquesta línia, argumenten “falta d’imparcialitat” i “d’aparença d’imparcialitat” i asseguren que té “interès directe” en la causa.

Per sostenir les afirmacions, els lletrats apunten a les declaracions de Lesmes al Fòrum de Justícia de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid el 2021, quan en ser preguntat per la qüestió va assegurar que els indults eren “difícils d’acceptar”. També asseguren que, en l’obertura de l’any judicial, es va pronunciar “en contra de la desjudicialització”.

Així, la defensa considera que això representa “un clar pronunciament en contra dels indults” de manera que la seva imparcialitat “queda irremeiablement compromesa”.

L’equip jurídic també aporta un informe desfavorable del Suprem contra els indults dirigit al Ministeri de Justícia que va ser tramitat per Lesmes quan era president de l’alt tribunal. Segons els republicans, això demostra que el magistrat “ha participat directament de l’objecte del recurs en l’exercici d’un càrrec públic”, cosa que assenyalen que també és causa de recusació.

Els indults estan en procés de revisió després que el Suprem admetés a tràmit els recursos que van presentar el PP, Cs i Vox, a més de l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari