Forcadell també parla de “masclisme estructural” a la judicatura

L'expresidenta del Parlament dona suport a Montero arran dels insults rebuts per la llei del 'només sí és sí'

    L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, a Catalunya Ràdio

    Foto: @Esquerra_ERC

    L’expresidenta del Parlament i de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, s’ha posicionat al costat de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, i l’ha defensat dels insults de Vox i de les crítiques que ha rebut arran de l’entrada en vigor de la llei del ‘només sí és sí’. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Forcadell ha afirmat que la normativa “és molt clara” i, com Montero, ha assenyalat els jutges per no interpretar-la adequadament.

    “Es fa una llei que és molt clara de ‘només sí és sí’ i ara resulta que molts jutges la interpreten a l’inrevés“, ha manifestat l’expresidenta del Parlament, que ha considerat que “això és conseqüència del masclisme estructural que hi ha dins la judicatura”. “No s’entén que facin la interpretació contrària quan tothom sap amb quin esperit es va fer aquesta llei i tothom entén que només sí és sí”, ha afegit Forcadell.

    Amb relació als insults masclistes que la diputada de Vox al Congrés Carla Toscano va dirigir contra Montero, a qui va acusar de “llibertadora de violadors” i de tenir “l’únic mèrit d’haver estudiat en profunditat Pablo Iglesias”, l’expresidenta del Parlament s’ha mostrat dolguda i ha assenyalat que és “una falta de respecte” contra la ministra i també contra “totes les dones”. Forcadell, però, ha aplaudit la reacció de Montero i ha destacat una de les frases que va pronunciar: “Les demòcrates i les feministes som moltes més que els feixistes”.

    (Visited 62 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari