Forcadell també parla de “masclisme estructural” a la judicatura

L'expresidenta del Parlament dona suport a Montero arran dels insults rebuts per la llei del 'només sí és sí'

  L'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, a Catalunya Ràdio

  Foto: @Esquerra_ERC

  L’expresidenta del Parlament i de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, s’ha posicionat al costat de la ministra d’Igualtat, Irene Montero, i l’ha defensat dels insults de Vox i de les crítiques que ha rebut arran de l’entrada en vigor de la llei del ‘només sí és sí’. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Forcadell ha afirmat que la normativa “és molt clara” i, com Montero, ha assenyalat els jutges per no interpretar-la adequadament.

  “Es fa una llei que és molt clara de ‘només sí és sí’ i ara resulta que molts jutges la interpreten a l’inrevés“, ha manifestat l’expresidenta del Parlament, que ha considerat que “això és conseqüència del masclisme estructural que hi ha dins la judicatura”. “No s’entén que facin la interpretació contrària quan tothom sap amb quin esperit es va fer aquesta llei i tothom entén que només sí és sí”, ha afegit Forcadell.

  Amb relació als insults masclistes que la diputada de Vox al Congrés Carla Toscano va dirigir contra Montero, a qui va acusar de “llibertadora de violadors” i de tenir “l’únic mèrit d’haver estudiat en profunditat Pablo Iglesias”, l’expresidenta del Parlament s’ha mostrat dolguda i ha assenyalat que és “una falta de respecte” contra la ministra i també contra “totes les dones”. Forcadell, però, ha aplaudit la reacció de Montero i ha destacat una de les frases que va pronunciar: “Les demòcrates i les feministes som moltes més que els feixistes”.

  Facebook
  Twitter
  WhatsApp

  avui destaquem

  Deixa un comentari

  NOTES ESPECIALS

  Notícies més llegides

   

  Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.