El Congrés aprova els Pressupostos Generals de l’Estat

L’executiu de Sánchez compta amb al suport de PNB, EH-Bildu, PDECat, Coalició Canària, Més País, Compromís i PRC

Pedro Sánchez, durant la segona sessió del debat sobre l'estat de la nació
Pedro Sánchez, durant la segona sessió del debat sobre l'estat de la nació

El Congrés dels Diputats debat i, previsiblement, aprovarà aquest dijous els projecte dels pressupostos generals de l’Estat. L’executiu de Pedro Sánchez compta amb al suport de PNB, EH-Bildu, PDECat, Coalició Canària, Més País, Compromís i PRC. El debat en ple del dictamen del Projecte de Llei de Pressupostos va començar el dilluns 21 de novembre. El debat i votació del dictamen i de les esmenes que es mantenen vives es realitza diferenciant l’articulat del projecte i cadascuna de les seves seccions. Si totes reben el suport de la Cambra, per majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra, el projecte de llei es remetrà al Senat per a continuar la seva tramitació parlamentària.

Una cop conclòs el debat de pressupostos, el Congrés veurà la proposta de la Comissió de seguiment i avaluació dels Acords del Pacte d’Estat en matèria de Violència de Gènere, per a la creació d’una Subcomissió per a la renovació i actualització del Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere.

A continuació, procedirà a debatre els dictàmens sobre la Proposició de Llei per a l’establiment de gravàmens temporals energètic i d’entitats de crèdit i establiments financers de crèdit i per la qual es crea l’impost temporal de solidaritat de les grans fortunes, i es modifiquen determinades normes tributàries; i el Projecte de Llei de Cooperació per al Desenvolupament Sostenible i la Solidaritat Global.

D’altra banda, es debatrà la presa en consideració de la iniciativa de caràcter orgànic presentada pels grups parlamentaris Socialista i Confederal d’Unides Podem-En Comú Podem-Galícia en comú, de transposició de directives europees i altres disposicions per a l’adaptació de la legislació penal a l’ordenament de la Unió Europea, que contempla la modificació del delicte de sedició, i reforma dels delictes contra la integritat moral, desordres públics i contraban d’armes de doble ús.

Finalment, es votarà l’avocació a Ple del Projecte de Llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari