Costa rebutja l’absolució

L'exvicepresident del Parlament anuncia que recorrerà contra la sentència del TSJC perquè no s'hi reconeix la inviolabilitat de la cambra

Josep Costa
Josep Costa

Josep Costa, l’exvicepresident del Parlament de Catalunya absolt d’un delicte de desobediència al Tribunal Constitucional, ha anunciat, això no obstant, que presentarà un recurs contra la sentència absolutòria, dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Costa, que ha reiterat que no reconeix l’autoritat del TSJC, tampoc la reconeix per absoldre’l a ell i als altres tres membres independentistes de l’anterior Mesa del Parlament de Catalunya, i ha afirmat que “continuaré lluitant fins que es reconegui la inviolabilitat del Parlament“.

L’exvicepresident de la cambra catalana ha manifestat que “el mer fet d’haver promogut i celebrat el judici ja és un atemptat contra la democràcia i la separació de poders”.

Després d’assumir la seva pròpia defensa durant el judici, celebrat entre els dies 5 i 7 d’octubre d’enguany, Costa va abandonar la vista oral renunciant a presentar proves, escrit de defensa i conclusions. La sala, finalment, va assignar-li un advocat d’ofici.

(Visited 83 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari