Costa rebutja l’absolució

L'exvicepresident del Parlament anuncia que recorrerà contra la sentència del TSJC perquè no s'hi reconeix la inviolabilitat de la cambra

Josep Costa
Josep Costa

Josep Costa, l’exvicepresident del Parlament de Catalunya absolt d’un delicte de desobediència al Tribunal Constitucional, ha anunciat, això no obstant, que presentarà un recurs contra la sentència absolutòria, dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Costa, que ha reiterat que no reconeix l’autoritat del TSJC, tampoc la reconeix per absoldre’l a ell i als altres tres membres independentistes de l’anterior Mesa del Parlament de Catalunya, i ha afirmat que “continuaré lluitant fins que es reconegui la inviolabilitat del Parlament“.

L’exvicepresident de la cambra catalana ha manifestat que “el mer fet d’haver promogut i celebrat el judici ja és un atemptat contra la democràcia i la separació de poders”.

Després d’assumir la seva pròpia defensa durant el judici, celebrat entre els dies 5 i 7 d’octubre d’enguany, Costa va abandonar la vista oral renunciant a presentar proves, escrit de defensa i conclusions. La sala, finalment, va assignar-li un advocat d’ofici.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.