Brussel·les aprova els comptes espanyols, però demana limitar les mesures anticrisi pel deute

Alerta que estendre-les sense posar el focus a llars i empreses vulnerables podria disparar-lo

Ursula Von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea (Parlament Europeu)
Ursula Von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea (Parlament Europeu).

Llum verda de Brussel·les al pla pressupostari espanyol per al 2023. La Comissió Europea considera que el projecte remès a mitjan octubre per l’Executiu de Pedro Sánchez s’ajusta a les orientacions fiscals de la Unió Europea.

Brussel·les adverteix, això no obstant, que prorrogar les mesures anticrisi, sense posar el focus a llars i empreses vulnerables, podria disparar la despesa corrent, el dèficit i el deute públic.

“Una prolongació de les mesures de suport existents i/o una promulgació de noves mesures de suport en resposta als alts preus de l’energia contribuiria a un creixement més gran de la despesa corrent neta finançada per l’Estat i a un augment del dèficit públic”, alerta l’Executiu comunitari sobre el risc a què s’enfronta el pla pressupostari espanyol.

“És important que els Estats membres centrin millor aquestes mesures a les llars més vulnerables i a les empreses més exposades, a fi de preservar els incentius per reduir la demanda d’energia, i que es retirin a mesura que disminueixin les pressions sobre els preus de l’energia”, recomana Brussel·les.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.