Qui pot dir ‘puta Espanya’ a TV3, segons el seu director?

És un tema discutible, segons Sigfrid Gras. En una entrevista al diari ARA, li han demanat a Gras “Qui pot dir ‘puta Espanya’ ara a TV3?”. La resposta de Gras ha estat: “’Puta Espanya’ a TV3, no s’ha de dir. Però els límits de l’humor, com saps, són amplis i discutibles. Nosaltres hauríem de superar el ‘puta Espanya’ i aquest tipus de debats, perquè no hem d’anar a fer mal a ningú ni provocar polèmiques inútils”.

Pel que es veu, TV3 està en procés de superar que als seus programes es digui ‘puta Espanya’ però encara no han arribat al final d’aquest camí. Ho deu estar discutint Gras amb el presentador de Zona Franca, Joel Díaz, que porta 19 programes començant-lo cridant, entre els aplaudiments del públic, ‘puta nit i bona Espanya’. Quan la diputada del PP Lorena Roldán li va recriminar a Sigfrid Gras aquest fet, en una reunió de la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del Parlament, el director de TV3 va precisar que Díaz no diu ‘bona nit i puta Espanya’ sinó ‘puta nit i bona Espanya’. Els diputats presents a la comissió no van aclarir si Gras els prenia el pèl o si, realment, creia que acceptarien la seva explicació.

En aquest programa es va qualificar de ‘fills de puta’ els membres de l’associació Amical de Mauthausen, que dona suport a les víctimes dels camps de genocidi nazis. Preguntat per aquesta qüestió a l’entrevista de l’ARA, Gras va dir que “Zona Franca és un programa que va al límit. No volem ser una televisió blanca. I, esclar, quan jugues al límit sempre corres riscos, com ens va passar amb l’acudit de Mauthausen. Però som una televisió viva i el que no podem fer és, per por de molestar algú, no fer res. Es tracta d’un programa viu i és un late: no el posaríem pas a les nou de la nit”.

Estem avisats: com que TV3 no és una televisió blanca i Zona Franca és un programa viu, Sigfrid Gras troba normal que s’hi cridi ‘puta Espanya’ cada dia o es refereixi a Amical de Mauthausen com a ‘fills de puta’. Això sí, fora de l’horari protegit. Algun dia diu que ho superaran.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides