El 8,8% d’adolescents catalans expressen ganes de morir-se

Una macroenquesta a 267.000 joves mostra que quasi un 12% arrossega seqüeles mentals arran de la pandèmia

Els alumnes tornaran a les escoles de forma virtual

Un estudi fet des dels departaments d’Educació i Salut a 2.000 centres educatius i en el qual s’ha fet un qüestionari a 267.000 joves d’entre 10 i 18 anys afirma que un 8,8% dels alumnes diu que cada dia o gairebé cada dia sent que té ganes de morir-se o d’adormir-se i no tornar-se a despertar més.

Aquest macrosondeig, avançat per TV3, també indica que un 5,9% dels joves preguntats pensa amb la mateixa freqüència a fer-se mal o lesionar-se de forma voluntària. Una altra dada que es desprèn de l’estudi afirma que 4 de cada 10 alumnes afirmen que la pandèmia els va provocar por, tristesa, ira o ràbia.

De les respostes dels joves també es desprèn que la majoria ho van superar a mesura que van anar tornant a la normalitat, tot i que preocupa un grup d’adolescents que s’ha quedat encallat en aquests sentiments, ja que encara avui un 13% de l’alumnat se sent trist o expressa que té ràbia, i un 7% manté el sentiment de por.

La macroenquesta també indica que un 8,6% expressen que no poden comptar amb ningú quan tenen un problema personal greu, i un 14% asseguren que les persones del seu entorn, família i amics, mostren poc interès en allò que els passa.

A partir d’aquestes dades, el Departament d’Educació té previst enviar els resultats de l’enquesta a cada centre, amb el diagnòstic del seu alumnat, de manera que cada escola i institut pugui adoptar solucions individualitzades.

El Departament de Salut també té previst redirigir l’aplicació GestióEmocional.cat, que va encetar durant la pandèmia, als adolescents amb l’objectiu d’aconseguir que el fet de parlar-ne i demanar ajuda sigui del tot normal.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides