L’ONU critica que no s’hagi pactat reduir “dràsticament” les emissions en la COP27

El secretari general de Nacions Unides ha defensat que per complir l'objectiu de 1’5º cal invertir “massivament” en energies renovables i acabar amb “la nostra addicció als combustibles fòssils”

António Guterres, secretari general de l'ONU
António Guterres, secretari general de l'ONU.

El secretari general de l’ONU, António Guterres, ha criticat que no s’hagi pactat la retallada de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en la cimera climàtica de Nacions Unides celebrada a Sharm el-Sheij (Egipte).

“Siguem clars. El nostre planeta encara és a la sala d’emergències. Necessitem reduir dràsticament les emissions ara, i aquest és un problema que aquesta COP no ha abordat. Un fons per a pèrdues i danys és essencial, però no és una resposta si la crisi climàtica esborra del mapa a un petit Estat insular o converteix a tot un país africà en un desert”, ha explicat Guterres a la sessió de clausura.

La solució: invertir en renovables

Ha indicat que l’objectiu de 1’5º és la “línia vermella que no hem de creuar” i que per mantenir-lo és necessari invertir “massivament” en energies renovables i acabar amb “la nostra addicció als combustibles fòssils”: “El món encara necessita un gran salt en l’ambició climàtica”.

Guterres ha insistit que els països han d’aconseguir un pacte a nivell internacional solidari, en el qual tots facin un “esforç extra” per reduir les emissions en aquesta dècada per aconseguir l’objectiu de temperatura fixat. “Hem d’evitar una lluita energètica en la qual els països en desenvolupament acabin en últim lloc, com ho van fer en la carrera per les vacunes contra el Covid-19”, ha sentenciat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.