El Suprem confirma la condemna d’inhabilitació a l’exconseller Bernat Solé

L'actual delegat del Govern a Lleida no podrà exercir cap càrrec públic durant un any

Bernat Solé
Bernat Solé

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna d’un any d’inhabilitació i una multa de 16.800 euros a l’exconseller d’Exteriors i actual delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, per un delicte de desobediència relacionat amb el referèndum de l’1-O. La sala penal de l’alt tribunal, doncs, ha desestimat el recurs de casació presentat per la defensa de Solé en contra de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La condemna d’inhabilitació especial obliga l’actual delegat de l’executiu català a Lleida a deixar el càrrec, i a no poder exercir cap càrrec públic electe i de funcions de govern o administració en l’àmbit local, provincial, autonòmic, estatal i supranacional fins d’aquí a un any. En la sentència del TSJC, els magistrats constaten que malgrat les advertències, Solé va participar activament en la promoció, organització i celebració del referèndum a Agramunt (Urgell), municipi del qual n’era l’alcalde.

El Suprem, doncs, en la mateixa línia que el TSJC, ha conclòs que l’exconseller va cometre un delicte de desobediència quan “va negar-se obertament a donar compliment a un mandat del Tribunal Constitucional“.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari