El Suprem confirma la condemna d’inhabilitació a l’exconseller Bernat Solé

L'actual delegat del Govern a Lleida no podrà exercir cap càrrec públic durant un any

Bernat Solé
Bernat Solé

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna d’un any d’inhabilitació i una multa de 16.800 euros a l’exconseller d’Exteriors i actual delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, per un delicte de desobediència relacionat amb el referèndum de l’1-O. La sala penal de l’alt tribunal, doncs, ha desestimat el recurs de casació presentat per la defensa de Solé en contra de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La condemna d’inhabilitació especial obliga l’actual delegat de l’executiu català a Lleida a deixar el càrrec, i a no poder exercir cap càrrec públic electe i de funcions de govern o administració en l’àmbit local, provincial, autonòmic, estatal i supranacional fins d’aquí a un any. En la sentència del TSJC, els magistrats constaten que malgrat les advertències, Solé va participar activament en la promoció, organització i celebració del referèndum a Agramunt (Urgell), municipi del qual n’era l’alcalde.

El Suprem, doncs, en la mateixa línia que el TSJC, ha conclòs que l’exconseller va cometre un delicte de desobediència quan “va negar-se obertament a donar compliment a un mandat del Tribunal Constitucional“.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.