La consellera d’Economia diu que “estan oberts a tothom” per aprovar els pressupostos

Natàlia Mas reconeix que mantenen reunions amb el PSC, tot i que prefereixen pactar amb Junts i Comuns

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha afirmat que el govern de la Generalitat manté reunions amb el PSC per tractar sobre l’aprovació dels pressupostos de l’executiu català de l’any que ve. En aquest sentit, Natàlia Mas ha afirmat que “ens hem reunit amb el PSC” i que “estem oberts a tothom”, en declaracions a El matí de Catalunya Ràdio.

La consellera Mas, però, ha puntualitzat que “la prioritat” de l’executiu de Pere Aragonès és “poder aprovar aquests pressupostos amb els grups que van donar suport als anteriors pressupostos”, en referència a Junts per Catalunya i En Comú Podem. La qüestió és que des que Junts va plegar del govern i va deixar en minoria ERC ha qüestionat la proposta pressupostària, tot i que les línies mestres les va marcar l’anterior conseller d’Economia, Jaume Giró, de JxCat.

En aquest context, Natàlia Mas ha afirmat que en les negociacions que s’estan fent des del seu departament per aprovar els comptes catalans pel 2023, alguns grups els demanen apujar els impostos i d’altres abaixar-los. Mas ha afirmat que el criteri general de l’executiu d’Aragonès és el “de prudència, i que analitzen quins impostos es poden tocar i potser crear-ne de nous”.

La titular d’Economia ha reconegut que a l’1 de gener Catalunya no disposarà de pressupostos nous, i que caldrà un temps per fer el que ha qualificat de “pròrroga tècnica”. Natàlia Mas ha afirmat que si no hi hagués comptes nous, no seria “un fracàs del govern, al final és un fracàs del país”.

Mas ha reconegut les dificultats del govern per aconseguir els suports necessaris, ja que reconeixen que “som conscients de la força parlamentària que té actualment el govern de Catalunya” i que “caldrà negociar, que caldrà consensuar moltes polítiques, moltes actuacions, i així ho farem”.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari