Comencen les obres per convertir la Ribera de Montcada en un passeig fluvial

La transformació, amb un cost de 2,7 milions d'euros, busca millorar la relació dels ciutadans amb el riu Besòs

Render del passeig fluvial de Montcada i Reixac

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha començat aquesta setmana les obres de transformació de l’avinguda de la Ribera de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) que connectaran l’espai fluvial amb el nucli urbà. L’objectiu és reforçar aquest eix vertebrador de la ciutat com a passeig fluvial i millorar així la relació de la ciutadania amb el riu Besòs.

La transformació suposa una inversió de gairebé 2.705.000 euros i es durà a terme en una superfície de 7.650 m2. Les obres s’allargaran uns 10 mesos i mig i, segons explica el cap de l’oficina de projectes i obres d’infraestructures de l’AMB, Álvaro Sainz, es transformaran les cruïlles existents en places amb prioritat per als vianants, es crearà un mirador al riu que connectarà el nucli urbà amb l’espai natural, es farà un carril bici segregat de la circulació rodada i s’unificaran les amplades del passeig complint els criteris d’accessibilitat.

Sainz també destaca que es tracta d’un projecte amb “una vessant molt verda”, ja que també inclou la col·locació de vegetació i arbrat per reforçar l’alineació de freixes existents. En total, se’n plantaran més de 1.000 unitats. “Volem aprofitar aquestes subvencions per mantenir la biodiversitat i la sostenibilitat en el riu, per recuperar aquesta invasió de natura, respectar-la i tenir un riu viu”, assenyala el regidor d’urbanisme de l’Ajuntament de Montcada i vicepresident de polítiques urbanístiques de l’AMB, Jordi Sánchez, qui posa en relleu la voluntat de “millorar l’entorn de l’espai públic i tenir un passeig al costat del riu que sigui amable i sostenible”.

Aquest projecte forma part del Programa d’actuacions en paisatges naturals i urbans (PSG), un pla que fomenta les inversions en l’entorn dels espais fluvials i que busca millorar la connexió entre les ciutats i aquests espais, dignificar l’espai públic dotant-lo de més qualitat paisatgística i impulsant l’ús ciutadà, potenciar la mobilitat sostenible i l’ús de la bicicleta i implementar el verd urbà com a mesura de mitigació de l’illa de calor.

(Visited 104 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari