Una professora de Tarragona guanya un judici a Educació després de negar-li el permís paternal

La mestra ha denunciat que “és injust que un fill amb dos progenitors disposi de 32 setmanes de cures a casa, 16 d'un progenitor i 16 de l'altre, i un fill d'una mare sola no”

Manos de un bebé y de un adulto (Rita, Pixabay)
Manos de un bebé y de un adulto (Rita, Pixabay).

El jutjat Contenciós Administratiu número dos de Tarragona ha dictaminat a favor de la petició d’una mestra de primària, que és mare monoparental, i contra el Departament d’Educació. En l’actualitat, la Generalitat només paga quatre setmanes de baixa paternal a les funcionàries monoparentals. La jutgessa ha dictaminat que l’administració catalana ha d’abonar l’import de 16 setmanes del permís per complir amb la legislació actual.

“La qüestió controvertida consisteix realment en la determinació de la durada del permís, perquè en aquest cas l’Administració el concedeix per quatre setmanes, mentre que, després de la reforma operada per la Llei 6/2019, que va ampliar la durada d’aquest, s’estableix una durada de 16 setmanes, sense que s’hagi modificat la llei autonòmica catalana per a la seva adequació a la durada del permís de paternitat actual”, ha explicat la decisió judicial.

La mestra Montse Veses Ferrer, que ha guanyat el judici contra el Departament d’Educació, ha reclamat a la Generalitat de Catalunya que actualitzi el permís del dret de les mares monoparentals. “Els drets que es busca protegir aquí són els dels nens i les nenes a ser cuidats. És injust que un fill amb dos progenitors disposi de 32 setmanes de cures a casa, 16 d’un progenitor i 16 de l’altre, i un fill d’una mare sola no”, ha denunciat, acompanyada de la CGT i representada pel Col·lectiu Ronda, en declaracions a El Periódico de Catalunya.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides