Turull nega que la sortida del Govern hagi trencat Junts

Recrimina ERC que es pensi “que per quatre despatxos i cotxes oficials renunciarem a l’ànima i l’esperit” del partit

inicial de Jordi Turull en el Consell Nacional de Junts que se celebra avui i demà a Vic

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha afirmat, en l’obertura del Consell Nacional del partit que se celebra avui i demà a Vic, que el partit no s’ha trencat després de la votació dels seus militants sobre la continuïtat o no al govern de la Generalitat. En aquella votació, celebrada els dies 6 i 7 d’octubre, un 55% dels afiliats van votar per sortir del govern de coalició amb ERC mentre que un 42% ho va fer per continuar a l’executiu. Turull ha dit que malgrat que hi havia que esperava que es trenqués el partit, ha passat el contrari perquè “tothom ha votat i tothom ha assumit el resultat”. “Aquest consell nacional no és el del 55% contra el 42% sinó del 100% de la radicalitat democràtica que ens ha portat a deixar el govern de Catalunya”, ha assegurat davant un plenari que ha aplaudit els consellers de JxCat que han sortit del govern.

La intervenció de Turull ha estat farcida de crítiques als fins fa uns dies socis de govern. Ha acusat ERC d’estar “falcant l’estratègia d’allà contra aquí” i que eren uns “socis de govern desconeguts per les seves servituds” envers el govern espanyol.  “Qui s’han pensat que som? Per qui ens han pres? Que es pensen que per quatre despatxos i quatre cotxes oficial renunciarem a l’ànima i l’esperit de JxCat? Es pensen això?”, ha cridat entre els aplaudiments dels militants.

Finalment, ha afirmat que no exerciran una oposició de “barrufet rondinaire” però ha dit que el govern d’ERC “lluny de respondre a ampliar la base de l’independentisme s’ha dedicat a ampliar la base del deixar-ho estar”.

(Visited 86 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari