La Fiscalia denuncia la destrucció i l’espoli del patrimoni a Tarragona

Ha reclamat que el fiscal ha de poder intervenir si hi ha indicis de delicte en qualsevol projecte de reformes al patrimoni històric

Torre de Minerva
Torre de Minerva.

La Fiscalia de Tarragona ha assenyalat la destrucció i l’espoli del patrimoni històric posant exemples com la Torre de Minerva, el castell de Els Montgons i la Abadia del Codony. Ha demanat intervenir amb mesures cautelars per controlar aquest tipus de pràctiques amb les seves paraules a la Memòria del 2022, a la secció de Medi Ambient i Urbanisme.

“Lamentablement en moltes ocasions els majors atemptats contra el patrimoni històric i contra l’ordenació del territori estan anunciats i penalment no es pot fer res fins que el delicte s’ha consumat”, ha explicat la Fiscalia. “Hauria de poder haver-hi una intervenció preceptiva del fiscal en la fase administrativa si n’hi ha; i, en qualsevol cas, la possibilitat de paralitzar cautelarment unes obres que revelen una aparença clara de delicte”, ha afegit.

En referència al patrimoni històric, la Fiscalia ha indicat que “el problema pot venir de les corporacions municipals”. “La destrucció o la gravíssima afectació de béns històrics ve precedida d’una campanya de propaganda sobre els suposats beneficis econòmics per a l’entorn i per a tot el municipi que aportaran les noves construccions o equipaments”, ha indicat.

“Una vegada s’ha arrasat el bé patrimonial, ja no hi ha solució”, ha sentenciat. Per això ha demanat que es corregeixi aquesta situació: “Resulta dramàtic que el fiscal hagi de contemplar l’anunci i l’execució de la destrucció del bé sense capacitat per actuar fins que la seva recuperació ja és impossible”.

(Visited 160 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari