Sánchez posposa la reforma de sedició que demana Esquerra

El president espanyol diu que li falten suports i deslliga el suport republicà als pressupostos

Rufián, sota l'atenta mirada de Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no troba idoni impulsar ara la reforma de la sedició que ERC veu indispensable per poder negociar els pressupostos generals de l’Estat. L‘argument de Sánchez és que no té prou suport al Congrés per fer aquest canvi al codi penal, mentre que ERC insisteix que és una condició sine qua non per plantejar-se l’abstenció o fins i tot el ‘sí’ als comptes estatals.

Sánchez ha admès que Espanya té un codi penal que en alguns delictes “no és homologable” a altres democràcies europees i ha assegurat que està d’acord amb la reforma, tot i que no la farà perquè no té el suport parlamentari que requereix canviar el codi penal espanyol. “No és una cosa que digui la política, ho diuen els propis penalistes”, ha dit per mostrar que estaria d’acord amb canviar aquest delicte malgrat que per ara no es pot fer.

Tot i que ERC ha posat aquesta condició per permetre aprovar els pressupostos, el president espanyol ho deslliga. Assenyala que “res té a veure” la resposta que suposen els PGE a la crisi econòmica i social amb altres qüestions d’homologació a Europa del Codi Penal espanyol.

El cap de l’executiu estatal ha fet aquestes declaracions després de l’anunci que ERC no presentarà l’esmena a la totalitat al projecte de pressupostos. Les renúncies a l’esmena tant dels republicans com d’EH Bildu i el PNB permeten que continuï el tràmit parlamentari dels PGE, cosa que Sánchez ha agraït.

(Visited 48 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari