El programa ‘Polònia’ de TV3 frivolitza els ‘puta Espanya’ de Joel Díaz a ‘Zona Franca’

L’imitador del presentador del nou ‘late night’ pregunta si pot dir aquest insult i li contesten que a aquella hora no, però que ell ho pot fer de matinada perquè “Carrizosa ja ronca”

L'imitador de Joel Díaz, al programa 'Polònia' del 20 d'octubre, intentant dir 'puta Espanya'

El programa Polònia, de TV3, ha frivolitzat aquest dijous 20 d’octubre amb l’ús de l’expressió “puta Espanya” al nou programa nocturn Zona Franca per part del seu presentador, Joel Díaz. En un gag del Polònia va aparèixer, ahir, un actor imitant Díaz demanant reiteradament si podia dir “puta Espanya”. L’expressió no es va escoltar mai sencera perquè va ser substituïda cada cop que l’utilitzava l’actor que representava Díaz per l’habitual xiulet que apareix quan se censura una expressió determinada.

En el gag, l’imitador de Joel Díaz li demana a l’actor que es fa passar pel presentador del TN vespre Toni Cruanyes: “Toni, a aquesta hora ja puc dir ‘puta Espanya’?”. La resposta de Cruanyes és “a aquesta hora no. Tu pots perquè surts de matinada i a aquella hora en Carrizosa ja ronca“. Es refereix a Carlos Carrizosa, portaveu del grup de Ciutadans al Parlament de Catalunya, i dona a entendre que “puta Espanya” es pot dir a TV3 però només de matinada.

El fals Joel Díaz continua insistint en la possibilitat de dir “puta Espanya” durant el Polònia i ho demana a l’actriu que fa de regidora del programa: “Escolta una cosa, aquí, al Polònia, quantes vegades puc dir ‘puta Espanya’ sense que em tallin?”. L’actriu li contesta: “No ho sé. Prova-ho”. L’imitador del presentador de Zona Franca s’acosta aleshores a la càmera i diu “Pu… “ i canvien de gag.

Joel Díaz saluda cada nit els espectadors del seu programa dient “Puta nit i bona Espanya!”. El dia de l’estrena de Zona Franca va dir que era a l’inrevés però que s’havia equivocat pels nervis de començar un nou programa. Tots els programes d’aquesta setmana ha utilitzat aquesta expressió per obrir-los. També la utilitza per acomiadar-lo i, si no ho fa ell, demana que ho faci algun dels seus col·laboradors. De fet, Zona Franca ha convertit aquesta salutació en un senyal de marca del programa. Un cartell enorme de “Puta nit. Bona Espanya” és la piulada fixa que encapçala el perfil de Twitter de Zona Franca.

No és estrany que Díaz faci servir aquest exabrupte. Com a reporter del programa APM?, també de TV3, va demanar als presentadors d’El búnquer que cridessin “puta Espanya” en el discurs d’agraïment per rebre un premi de Ràdio Associació de Catalunya. Curiosament, El búnquer era el programa on més sovint s’escoltava el crit de “puta Espanya”. Des de fa unes setmanes ja no s’hi escolta després que la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) exigís que deixessin de fer-ho.

Joel Díaz va deixar clara la seva animadversió envers Espanya en una entrevista a Vilaweb el desembre del 2019. “Tinc un odi visceral a l’estat espanyol, però si som independents farem un país de merda”, va confessar aleshores.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.