Junts s’absté en una llei de Giró i fa que el nou Govern d’Aragonès perdi la seva primera votació

Es tracta del pla estadístic de Catalunya 2023-2028

Joan Canadell
Joan Canadell

El projecte de llei del pla estadístic de Catalunya 2023-2028 no ha prosperat després que el PSC hagi votat en contra i Junts per Catalunya, que havia defensat l’assumpte fa uns mesos en una fase preliminar i n’havia avalat la tramitació fins ara, s’hagi abstingut.

L’abstenció, que ha agafat al nou Govern per sorpresa, ha estat defensada el diputat de Junts per Catalunya, Joan Canadell, aquest dimecres en seu parlamentària. El diputat ha intentat resoldre la papereta de la contracció -la llei va ser impulsada pel fins fa poc conseller d’Economia Jaume Giró i pel mateix Canadell-, afirmant que la llei “és votable” tècnicament, però que li falta “visió d’estat”.

Canadell ha posat com argument l’incompliment del pacte d’investidura per part d’Esquerra i ha acusat Pere Aragonès “d’enganyar-nos”.

El diputat d’Esquerra Republicana, Lluís Salvadó, ha titllat la decisió de Junts de “surrealista” i ha assegurat que els hi falta compromís. Considera que el text és “perfecte” perquè ningú ha presentat cap esmena.

La llei ha estat rebutjada amb els vots contraris del PSC, els comuns, Ciutadans, Vox i el PP, mentre que la CUP s’ha abstingut, juntament amb Junts. ERC hi ha votat a favor.

Així, el Parlament ha rebutjat aquest dimecres la primera llei que l’executiu d’ERC portava en solitari al ple, enviant un missatge a Aragonès per avisar-lo que a hores d’ara no compta amb els suports necessaris per governar.

(Visited 80 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari