A quin ajuntament demana explicacions el cap de l’oficina de Puigdemont?

Josep Lluís Alay
Josep Lluís Alay

Josep Lluís Alay, el cap de l’oficina d’expresident de Carles Puigdemont, ha demanat a “algú de l’Ajuntament de Puigcerdà” explicacions sobre un rètol municipal. Primer en castellà i després en català, s’hi llegeix: “L’Ajuntament de Puigcerdà en el 100º Aniversari de l’arribada del Ferrocarril a la comarca de La Cerdanya. Puigcerdà, 3 d’octubre de 2022” (sic).

A banda del fet que hi aparegui en primer lloc el missatge en castellà, cosa que pot haver mogut Alay a demanar explicacions, s’hi llegeix en català “100º, la representació de l’ordinal a la manera castellana -en lloc de “100è”-. Junts per Catalunya governa Puigcerdà des del 2019, amb Albert Piñeira al capdavant, que ja era alcalde amb Convergència.

A Twitter, Alay sol manifestar el seu rebuig per Espanya i també destaca per marcar de prop TV3. Aquest cap de setmana, sense anar més lluny, ha piulat que l’expresident Lluís Companys va ser jutjat “per un tribunal espanyol” i “va ser assassinat per Espanya fa 82 anys”. D’altra banda, ha preguntat si “això és notícia a una televisió nacional catalana”, com a reacció al titular del 324 “L’actor Dinio García, detingut a Barcelona acusat d’amenaçar la seva parella amb un revòlver”.

(Visited 287 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari