Giró proposa elevar a 700.000 euros el mínim exempt de l’impost de patrimoni

El conseller d’Economia defensa que “no són grans patrimonis” i que cal ser competitius amb altres CCAA

Jaume Giró

Foto: Generalitat de Catalunya

El conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, ha proposat que en els pròxims pressupostos catalans s’incrementi el mínim exempt de l’impost de patrimoni dels 500.000 euros actuals als 700.000 euros, i també deflactar l’IRPF.

Giró ha defensat a TV3 aquesta mesura indicant que aquestes “no són grans patrimonis” i que cal ser competitiu amb les altres comunitats autònomes. L’increment del mínim exempt en aquest impost compta amb l’oposició del soci de govern de Junts, ERC, i del soci de l’executiu català en l’aprovació dels comptes, En Comú Podem.

El titular d’Economia també ha anunciat que, seguint la línia marcada per l’Estat central, la Generalitat inclourà un increment de la retribució dels funcionaris en els comptes del 2023, que preveu que entrin en vigor l’1 de gener. “Ens agradi o no, avui la Generalitat és Estat, han de tenir el mateix increment retributiu”, ha argumentat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides