Polítics de Junts es posicionen sobre si sortir o no del Govern

Els consellers Giró i Alsina s'han manifestat en contra i s'espera que ho facin Borràs, Turull i Puigdemont

Jaume Giró i Victòria Alsina

Els membres de Junts per Catalunya ja han començat a fer campanya de cara a la consulta a la militància de dijous i divendres, 6 i 7 d’octubre, que serà clau per saber si la formació continua al Govern o no.

La primera a organitzar un acte ha estat l’actual consellera d’Exteriors, Victòria Alsina. Ho ha fet a Girona, acompanyada d’alcaldes i càrrecs electes del partit a les comarques gironines, i ho ha fet a favor de continuar a l’executiu. Per Alsina, sortir del Govern quan falten vuit mesos per a les eleccions municipals seria fer “un salt al buit” que deixaria “desprotegits” els alcaldables del partit.

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, també ha fet declaracions en contra d’abandonar el govern de la Generalitat, aprofitant una interpel·lació al Parlament per deixar clar que aposta per la continuïtat. “Durant aquests dies deuen haver sentit a dir que les coses s’han de decidir amb el cap i amb el cor, però no amb l’estómac, però encara hi posaria un tercer element per assegurar que els membres d’un govern de coalició estiguem a l’altura de la nostra responsabilitat i del que s’espera de nosaltres: cap i cor, sí, però també cintura”, ha dit.

En les pròximes hores es preveu que també facin públic el seu posicionament la presidenta de Junts, Laura Borràs, el secretari general, Jordi Turull, i l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, entre d’altres.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari