El Govern català dona llum verda a la companyia energètica pública

L'empresa no competirà amb la resta de comercialitzadores d'Espanya

La consellera Gemma Geis, el president Pere Aragonès, i la consellera Laura Vilagrà

Foto: @govern

El govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts, en la reunió del Consell Executiu, la posada en marxa de la companyia energètica pública de Catalunya amb la qual pretén tenir certa influència sobre el mercat elèctric, tot i no actuar com una comercialitzadora d’energia dirigida a particulars. Segons ha anunciat la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, l’empresa es dirà “L’Energètica” i, pròximament, es nomenarà el president.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ja van explicar en un recent viatge a Nova York que l’energètica es constituirà com a societat de capital, anònima i unipersonal, amb participació directa de la Generalitat, i que promourà projectes d’autoconsum o de generació distribuïda a tots els edificis públics de la Generalitat. També podrà participar en un percentatge de projectes privats que comptin amb el vistiplau del territori, i impulsarà projectes propis o compartits amb entitats locals.

L’energètica pública catalana, doncs, no competirà amb la resta de comercialitzadores d’Espanya com ja va explicar la directora general d’Energia, Assumpta Farran, però sí que estarà capacitada per subministrar energia a la  Generalitat “a preus estables”. El Govern aspira a integrar en aquesta companyia tres petites centrals hidroelèctriques: la de Can Trinxet, a Sant Quirze de Besora (Osona), la de Cúbia, a Ripoll (Ripollès), i la de Vilana, a Bescanó (Gironès).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.