El Govern català dona llum verda a la companyia energètica pública

L'empresa no competirà amb la resta de comercialitzadores d'Espanya

La consellera Gemma Geis, el president Pere Aragonès, i la consellera Laura Vilagrà

Foto: @govern

El govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts, en la reunió del Consell Executiu, la posada en marxa de la companyia energètica pública de Catalunya amb la qual pretén tenir certa influència sobre el mercat elèctric, tot i no actuar com una comercialitzadora d’energia dirigida a particulars. Segons ha anunciat la portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, l’empresa es dirà “L’Energètica” i, pròximament, es nomenarà el president.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, ja van explicar en un recent viatge a Nova York que l’energètica es constituirà com a societat de capital, anònima i unipersonal, amb participació directa de la Generalitat, i que promourà projectes d’autoconsum o de generació distribuïda a tots els edificis públics de la Generalitat. També podrà participar en un percentatge de projectes privats que comptin amb el vistiplau del territori, i impulsarà projectes propis o compartits amb entitats locals.

L’energètica pública catalana, doncs, no competirà amb la resta de comercialitzadores d’Espanya com ja va explicar la directora general d’Energia, Assumpta Farran, però sí que estarà capacitada per subministrar energia a la  Generalitat “a preus estables”. El Govern aspira a integrar en aquesta companyia tres petites centrals hidroelèctriques: la de Can Trinxet, a Sant Quirze de Besora (Osona), la de Cúbia, a Ripoll (Ripollès), i la de Vilana, a Bescanó (Gironès).

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari