El PSC acusa Junqueras de tenir “odi”

Els socialistes denuncien que el president d'ERC tapa les vergonyes dels exconvergents

La portaveu del PSC i Units per Avançar al Parlament, Alícia Romero, ha afirmat que el president d’ERC, Oriol Junqueras “fa deu anys que governa amb Convergència” i que “té odi” i està “ancorat al passat”. Aquesta ha estat la resposta socialista a les declaracions de Junqueras acusant el PSC i Junts per Catalunya de tapar-se la corrupció mútuament.

Romero, en declaracions al Cafè d’idees de RTVE ha dit que aquestes afirmacions mostren “debilitat” en el líder d’Esquerra. Romero ha dit que “deu ser ell que tapa les vergonyes a Convergència”.

La portaveu socialista ha recordat que Junqueras va signar un primer acord amb Artur Mas el 2012. Romero s’ha preguntat què vol amagar Oriol Junqueras i li retreu “mirar una pel·lícula que només veu ell”.

Per altra banda, Alícia Romero ha demanat valentia al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i que contesti un per un als grups al debat de política general. Romero ha dit a Aragonès “que no mostri una actitud d’inseguretat i certa por, que sigui valent”.

Alícia Romero explica que el president català té previst respondre genèricament als vuit partits en una sola rèplica durant el debat, en aquest sentit, Romero ha dit que Aragonès “no està demostrant que estigui a l’altura”, afegint que els socialistes no tenen massa confiança en Pere Aragonès.

En aquest context, Romero s’ha mostrat sorpresa perquè el president Aragonès no vulgui parlar amb el PSC pels pressupostos, mentre el conseller d’Economia, Jaume Giró, “vol obrir converses” perquè no té els vots necessaris per aprovar els comptes de la Generalitat pel 2023.

Alícia Romero diu que el “cordó sanitari” signat per Esquerra durant la campanya electoral ja s’ha trencat “perquè han acordat coses”. La portaveu socialista també retreu al govern de la Generalitat no tenir una proposta per millorar el finançament autonòmic i avança que el PSC en presentarà una a finals d’any.

(Visited 145 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari