Alsina desmarca el govern de l’acusació d’’apartheid’ del Parlament contra Israel

La consellera d’Acció Exterior ha anunciat que hi ha “interès per Catalunya” i “voluntat de col·laborar” a Tel-Aviv

La consellera Victòria Alsina

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha desmarcat el govern de la Generalitat de Catalunya de la resolució amb què el Parlament de Catalunya va considerar “un crim d’apartheid” la política d’Israel a Palestina.

Durant el seu viatge oficial a Israel, Alsina ha manifestat la posició del Parlament “no és en absolut la posició del govern, i no és en absolut la posició dels catalans”, malgrat que aquella proposta de resolució va tirar endavant amb els vots a favor del PSC, ERC, CatComú i la CUP, i l’abstenció de Ciutadans i Vox.

Aquella votació, celebrada el juny a la Comissió d’Acció Exterior, Transparència i Cooperació de la cambra catalana, va evidenciar les diferències entre els socis del govern català, ja que el vot favorable d’ERC va contrastar amb el de Junts, l’únic grup parlamentari que es va pronunciar en contra.

La consellera Alsina ha fet aquestes declaracions a la cadena i24NEWS, on també ha manifestat que la seva estada a Israel, de quatre dies, “té un significat especial perquè mostra que som aquí i volem enfortir les relacions, que han estat molt bones fins ara”.

La titular d’Acció Exterior, a més, ha assegurat que hi ha trobat “interès per Catalunya” i “voluntat de col·laborar”, i ha apostat perquè Israel sigui un “soci clau” de Catalunya a la zona”. “Estem a les dues ribes del Mediterrani” i “tenim molt en comú”, ha manifestat.

Les paraules de la consellera han aixecat fortes crítiques de part de la CUP i de Catalunya En Comú. Els cupaires han considerat una “vergonya” el que ha expressat Alsina, de qui han dit que va a Israel “a pidolar acords”, i que ha situat “els posicionaments individuals per sobre dels posicionaments del Parlament i la ciutadania”.

La diputada dels comuns Susanna Segovia, per la seva part, ha dit d’Alsina que “ni respecta els Parlament ni els votants del 62% dels diputats”, i que “s’atreveix a parlar en nom de tota la ciutadania de Catalunya sense cap fonament” per “fer-se perdonar per Israel”.

(Visited 103 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari