Busos col·lapsats i usuaris emprenyats el primer dia de vaga a TMB

Cues de ciutadans han intentat viatjar aprofitant els serveis mínims dictats per Treball

El primer dia de vaga del bus a Barcelona ha provocat aglomeracions d’usuaris a les parades de TMB intentant entrar en els vehicles en els torns de serveis mínims que ha dictat la Generalitat de Catalunya. La plantilla del bus metropolità està cridat a fer una vaga que ha començat el mateix dia que dona el tret de sortida la Festa de la Mercè, una de les més multitudinàries que celebra la capital catalana.

El Departament de Treball de la Generalitat ha dictat fins a un 40% de serveis mínims entre dos quarts de set del matí i dos quarts de deu del matí i de quatre a vuit de la tarda. Treball també ha dictat un mínim del 20% del servei la resta d’hores de la vaga d’aquest dijous. Des de TMB s’apunta que alguns vehicles no han pogut sortir de les cotxeres aquest matí a complir els serveis mínims per l’actuació de piquets.

Està previst que les protestes dels treballadors de TMB seguiran des d’aquest divendres, 23 de setembre, i fins al pròxim 30 de setembre, dies en els quals es faran aturades de dues hores per torn. Els treballadors del servei del bus de TMB reclamen el desbloqueig de les negociacions per a la revisió del conveni col·lectiu, al mateix temps que reclamen una pujada dels salaris per fer front a la inflació. Des de TMB s’acusa els treballadors de trencar les negociacions i fer demandes que no es poden atendre, sense voler valorar les propostes de la direcció de l’empresa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.