Robles desvincula Defensa del canvi d’Alcarràs a la Viquipèdia

Ho atribueix a un "incontrolat" del ministeri i anuncia una investigació sobre aquest tema

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha negat aquest dimarts que el ministeri de Defensa actués com a institució i sigui responsable de l’intent d’esborrar les referències a les càrregues de l’1-O a Alcarràs a la Viquipèdia. Segons la ministra, va ser “una acció individualitzada, d’una persona” que “ja està en coneixement de la Fiscalia”.

Robles ha retret a ERC que utilitzi el Senat per “llançar el seu discurs” quan “el ministeri de Defensa no ha fet res del que diu”, i “si hi ha un govern que ha apostat precisament per l’acord, el diàleg i la tolerància és aquest”.

L’article sobre Alcarràs de la Viquipèdia va ser modificat des d’un ordinador del ministeri hores després que la pel·lícula Alcarràs fos seleccionada com a representant espanyola als Oscar. La modificació va consistir a eliminar les referències a les càrregues policials que hi va haver al municipi durant el referèndum d’autodeterminació i a titllar la consulta d’il·legal. L’article va ser retornat a la versió inicial poc després.

Robles responia així a una pregunta de la portaveu d’ERC al Senat, Mirella Cortès, que ha reclamat explicacions sobre els motius pels quals el ministeri de Defensa va provar “d’ocultar les càrregues policials de l’1 d’octubre del 2017 a Alcarràs” a l’article de Viquipèdia sobre aquesta població.

(Visited 124 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari