Robles desvincula Defensa del canvi d’Alcarràs a la Viquipèdia

Ho atribueix a un "incontrolat" del ministeri i anuncia una investigació sobre aquest tema

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha negat aquest dimarts que el ministeri de Defensa actués com a institució i sigui responsable de l’intent d’esborrar les referències a les càrregues de l’1-O a Alcarràs a la Viquipèdia. Segons la ministra, va ser “una acció individualitzada, d’una persona” que “ja està en coneixement de la Fiscalia”.

Robles ha retret a ERC que utilitzi el Senat per “llançar el seu discurs” quan “el ministeri de Defensa no ha fet res del que diu”, i “si hi ha un govern que ha apostat precisament per l’acord, el diàleg i la tolerància és aquest”.

L’article sobre Alcarràs de la Viquipèdia va ser modificat des d’un ordinador del ministeri hores després que la pel·lícula Alcarràs fos seleccionada com a representant espanyola als Oscar. La modificació va consistir a eliminar les referències a les càrregues policials que hi va haver al municipi durant el referèndum d’autodeterminació i a titllar la consulta d’il·legal. L’article va ser retornat a la versió inicial poc després.

Robles responia així a una pregunta de la portaveu d’ERC al Senat, Mirella Cortès, que ha reclamat explicacions sobre els motius pels quals el ministeri de Defensa va provar “d’ocultar les càrregues policials de l’1 d’octubre del 2017 a Alcarràs” a l’article de Viquipèdia sobre aquesta població.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.