Núñez-Feijóo no anirà a la manifestació a favor del 25% del castellà a les aules catalanes

El líder del PP estarà en la reunió Interparlamentària del Partit Popular per iniciar la seva carrera preelectoral

El líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo, en la Asamblea General de la Mesa del Turismo (Partido Popular)
El líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo, en la Asamblea General de la Mesa del Turismo (Partido Popular).

Vox i Ciutadans estan utilitzant tota l’artilleria contra Alberto Núñez-Feijóo perquè el líder estatal del PP no acudirà a la manifestació a favor del 25% d’ús del castellà a les aules de Catalunya de demà, diumenge 18 de setembre. En comptes d’acudir a la concentració a Barcelona, el mandatari del Partit Popular se centrarà en la reunió Interparlamentària de la formació per iniciar la seva carrera preelectoral per aconseguir les claus de La Moncloa a les pròximes eleccions generals.

Els presidents de les autonomies, els dirigents de Gènova i els parlamentaris autonòmics, estatals i europeus del PP s’han reunit aquest cap de setmana a Toledo per marcar les prioritats legislatives del nou curs polític.

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha justificat la posició del partit: “Demà estarem defensant els drets lingüístics de tots els ciutadans”. “Estarem donant suport a la resistència de pares heroics, de professors que donen la batalla i de tots aquells que no es resignen contra un Pedro Sánchez que ha renunciat a defensar els seus drets”, ha afegit.

“Agenollar-se” davant l’independentisme

Gamarra ha respost a les crítiques de Vox i Ciutadans, com les d’Inés Arrimadas, que ha acusat a Feijóo d’“agenollar-se” davant l’independentisme. La secretària general del Partit Popular ha assegurat que el PP estarà a les mobilitzacions “com ha estat sempre”.

Demanem que ho fem junts tots els constitucionalistes. Unim-nos demà per defensar els drets dels espanyols que volen defensar la seva llengua”, ha demanat la número dos del PP.

Concentració a Arc de Triomf

La plataforma Escuela de todos, que agrupa quinze entitats com Impulso Ciudadano i Societat Civil Catalana, ha convocat demà, diumenge 18 de setembre, una manifestació a Arc de Triomf (Barcelona) per reclamar que es compleixi la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el 25% de castellà a l’ensenyament obligatori.

La presidenta d’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB), Ana Losada, ha argumentat que la convocatòria es durà a terme perquè el Govern de Pere Aragonès incompleix de manera sistemàtica la Constitució i les sentències que avalen una educació bilingüe. Ha agraït el suport de partits com Ciutadans, Vox, PP, Valents i formacions d’esquerra extraparlamentària.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.