Núñez-Feijóo no anirà a la manifestació a favor del 25% del castellà a les aules catalanes

El líder del PP estarà en la reunió Interparlamentària del Partit Popular per iniciar la seva carrera preelectoral

El líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo, en la Asamblea General de la Mesa del Turismo (Partido Popular)
El líder del PP, Alberto Núñez-Feijóo, en la Asamblea General de la Mesa del Turismo (Partido Popular).

Vox i Ciutadans estan utilitzant tota l’artilleria contra Alberto Núñez-Feijóo perquè el líder estatal del PP no acudirà a la manifestació a favor del 25% d’ús del castellà a les aules de Catalunya de demà, diumenge 18 de setembre. En comptes d’acudir a la concentració a Barcelona, el mandatari del Partit Popular se centrarà en la reunió Interparlamentària de la formació per iniciar la seva carrera preelectoral per aconseguir les claus de La Moncloa a les pròximes eleccions generals.

Els presidents de les autonomies, els dirigents de Gènova i els parlamentaris autonòmics, estatals i europeus del PP s’han reunit aquest cap de setmana a Toledo per marcar les prioritats legislatives del nou curs polític.

La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha justificat la posició del partit: “Demà estarem defensant els drets lingüístics de tots els ciutadans”. “Estarem donant suport a la resistència de pares heroics, de professors que donen la batalla i de tots aquells que no es resignen contra un Pedro Sánchez que ha renunciat a defensar els seus drets”, ha afegit.

“Agenollar-se” davant l’independentisme

Gamarra ha respost a les crítiques de Vox i Ciutadans, com les d’Inés Arrimadas, que ha acusat a Feijóo d’“agenollar-se” davant l’independentisme. La secretària general del Partit Popular ha assegurat que el PP estarà a les mobilitzacions “com ha estat sempre”.

Demanem que ho fem junts tots els constitucionalistes. Unim-nos demà per defensar els drets dels espanyols que volen defensar la seva llengua”, ha demanat la número dos del PP.

Concentració a Arc de Triomf

La plataforma Escuela de todos, que agrupa quinze entitats com Impulso Ciudadano i Societat Civil Catalana, ha convocat demà, diumenge 18 de setembre, una manifestació a Arc de Triomf (Barcelona) per reclamar que es compleixi la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre el 25% de castellà a l’ensenyament obligatori.

La presidenta d’Assemblea per una Escola Bilingüe (AEB), Ana Losada, ha argumentat que la convocatòria es durà a terme perquè el Govern de Pere Aragonès incompleix de manera sistemàtica la Constitució i les sentències que avalen una educació bilingüe. Ha agraït el suport de partits com Ciutadans, Vox, PP, Valents i formacions d’esquerra extraparlamentària.

(Visited 100 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari