Colau demana a Sánchez que congeli el preu dels lloguers

L'alcaldessa de Barcelona reclama que s'evitin "pujades indiscriminades" en els arrendaments

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al Govern central, presidit per Pedro Sánchez, que segueixi l’exemple escocès i congeli el preu dels lloguers “de manera immediata i urgent” com a mesura davant la inflació. En declaracions al programa Al Rojo Vivo de La Sexta, l’alcaldessa ha exigit que s’evitin “pujades indiscriminades” mentre es treballa en la nova llei d’habitatge estatal, de la qual encara no hi ha res concretat.

Colau ha destacat que el 40% de les famílies de Barcelona viuen en règim de lloguer, i ha asseverat que la regulació dels preus “és absolutament possible i urgent per atendre les necessitats de les persones més vulnerables”. En cas que l’executiu central es negui a regular-ho, l’alcaldessa ha vaticinat que es produirà una allau de desnonaments i malestar social de moltes famílies que pateixen “una angoixa que no es poden imaginar els que no viuen de lloguer”.

La setmana passada, el govern d’Escòcia va anunciar la congelació immediata del preu dels lloguers i la suspensió dels desnonaments, mesures de les quals el Sindicat de Llogateres s’ha fet ressò i, com Colau, han demanat a l’executiu espanyol que les apliqui.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides