L’ANC proposa a Pere Aragonès declarar la independència el segon semestre de l’any 2023

Ho ha fet en el marc de la trobada del president amb les entitats sobiranistes per llimar asprors

Reunió entre Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; la presidenta de l'ANC, Dolors Feliu; el president d'Òmnium, Xavier Antich, i el president de l'AMI, Jordi Gaseni

L’Assemblea Nacional Catalana ha suggerit a Pere Aragonès que el 2023 sigui l’any per “fer efectiva la independència”. És la idea que l’entitat ha portat a la reunió d’aquesta tarda, convocada pel president de la Generalitat, dos dies després de les mobilitzacions per la Diada.

Una reunió a la qual, a part del president i la consellera de Presidència, Marta Vilagrà, hi han participat les tres entitats sobiranistes: l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la independència (AMI).

Ha estat just abans d’entrar-hi, que la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, ha plantejat que es torni a fer una declaració unilateral d’independència coincidint amb la presidència de torn espanyola a la Unió Europea.

Feliu ha afegit que és una finestra d’oportunitat que no es pot desaprofitar perquè, en aquest context, l’estat no s’atrevirà a reprimir l’independentisme. “Proposarem al Govern, partits i institucions, fer la declaració d’independència de Catalunya el segon semestre de 2023, coincidint amb la presidència de la Unió Europea per part d’Espanya”, ha dit.

Feliu ha considerat que hi ha marge de temps per preparar-ho i ha demanat als partits independentistes que aprovin una resolució en aquest sentit al debat de política general de finals de setembre.

La trobada ha començat a les 16.30 i ha de servir, segons el comunicat del govern, per “compartir la visió sobre el moment actual del país i del procés d’independència i escoltar les propostes de les entitats”.

La convocatòria d’Aragonès arriba després de dies de retrets i acusacions entre els socis del govern, Esquerra i Junts, i dins el món independentista, arran de l’absència del president i dels consellers d’Esquerra a la manifestació.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.