JxCat amenaça Aragonès de marxar del govern si s’allunya de la independència

Jordi Turull diu que el seu partit aniran "convençudíssims" a la manifestació de l'ANC

El secretari general de JxCat, Jordi Turull, ha tornat a avisar al president de la Generalitat i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, que si l’acció del govern català no té com a objectiu la independència de Catalunya, prendran decisions que, tot apunta, podrien passar per abandonar el govern de coalició amb els republicans.

En una entrevista a Els matins de TV3, Jordi Turull ha declarat que “tu no governes per fer bullir l’olla, tu governes perquè creus que amb la teva acció i amb aquest instrument et pot acostar cap a un objectiu”. Turull afirma que “nosaltres si vam signar aquest acord era perquè ens acostéssim cap a l’objectiu de la independència de Catalunya, si tu tens la percepció que te n’allunyes, has de prendre una decisió i això és el que nosaltres farem, de manera serena de manera constructiva, però evidentment que quan és allò ‘d’així no pot seguir’ i el que acaba succeint és que ‘segueix així’, has de prendre una decisió”.

En aquest context, el dirigent de Junts ha assegurat que “nosaltres a la Diada hi anem convençudíssims, creiem que hi hem d’anar, que hem d’escoltar molt a la gent”, en al·lusió al fet que el president Aragonès ha decidit no assistir a la convocatòria de l’ANC davant les crítiques que aquesta entitat independentista ha fet al govern català i als partits independentistes de no fer prou per a la independència de Catalunya.

Turull ha dit que “és lògic i aquí hem de fer en aquest ‘així no podem seguir’, fixis que és primera persona del plural, no és ‘així no pots seguir’, no, no, ‘així no podem seguir’ en el sentit que la gent ho ha donat tot i més en tot aquest procés” i que “la gent mereix que tingui al capdavant uns partits polítics que són uns instruments per donar sortida, i que vegin que ho tenim ben orientat per donar sortida en aquest repte d’assolir la independència de Catalunya”.

Per altra banda, Jordi Turull ha afirmat que a ell l’entusiasmaria que Xavier Trias fos el candidat de JxCat a l’alcaldia de Barcelona en les pròximes eleccions municipals que s’ha de celebrar el mes de maig de l’any vinent. Turull ha dit que l’elecció del candidat a les municipals per a Barcelona es farà pel procediment que està contemplat en el reglament del partit.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.