El jutge de Voloh desimputa a Oriol Soler un delicte contra l’administració

L'instructor Joaquín Aguirre conclou que manca un informe de la Guàrdia Civil per acusar l’empresari

Oriol Soler
Oriol Soler

Joaquín Aguirre, el magistrat instructor del cas Voloh, ha acceptat el sobreseïment parcial de la causa per a Oriol Soler, empresari independentista del sector editorial, pel que fa a la presumpta comissió d’un delicte contra l’administració pública.

Segons ha avançat El Periódico aquest divendres, la resolució d’Aguirre acceptat la petició plantejada el passat 30 d’agost pels advocats de l’empresari, una decisió adoptada amb urgència que l’instructor justifica per la manca d’un informe de la Guàrdia Civil i per una necessitat d’evitar causar un eventual perjudici econòmic derivat de la impossibilitat per a Soler de poder signar un contracte amb una entitat pública si continuava imputat per aquest delicte.

En particular, Aguirre indica que la Guàrdia Civil no ha verificat, actuant com a policia judicial, si Soler es pot haver beneficiat irregularment d’algun contracte públic. L’instructor del cas Voloh atribueix la manca de l’informe a la manca de personal per elaborar-lo i a la necessitat de prioritzar les indagacions sobre uns altres investigats.

En qualsevol cas, Soler, un dels membres del denominat estat major del procés, manté la condició d’investigat en aquesta causa.

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari