Quin juntista diu que “la substitució demogràfica” és el gran obstacle del procés?

Hèctor López Bofill i Carles Puigdemont
Hèctor López Bofill i Carles Puigdemont

Hèctor López Bofill, exponent destacat de l’independentisme dur que forma part de la segona línia de Junts, considera que la “substitució demogràfica, lingüística i cultural és l’únic que pot aturar el procés”.

López Bofill, que és regidor a Altafulla i professor de Dret Constitucional a la UPF, ho ha manifestat a Twitter, on ha afegit que “confio que hi hagi una reacció abans que ho perdem tot”.

Així doncs, veu factible encara que el procés desemboqui finalment en la independència de Catalunya, si l’independentisme és capaç de superar aquest escull.

López Bofill, això sí, interpreta que molts companys de moviment comparteixen la seva anàlisi i posen bastons a les rodes: “Alguns, ni que es diguin independentistes, ho saben i per això la promouen i encara et titllen de racista si ho denuncies”.

La substitució és un temor present en els moviments marcadament nacionalistes. A Catalunya, figures de la línia dura independentista alerten de l’amenaça castellana; a altres racons d’Europa, els ultranacionalistes alerten de la islamització.

Figures com Jordi Pujol, Quim Torra -abans de ser presidents de la Generalitat-, Heribert Barrera, històric dirigent d’ERC, i Pompeu Fabra, lingüista, també van evidenciar, en clau nacionalista, preocupació sobre l’efecte futur de la immigració i, fins i tot, rebuig.

(Visited 439 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari