Llum verda del Consell de Ministres a la nova llei de l’avortament

La normativa queda ara en mans del Congrés i del Senat per a la seva aprovació definitiva

La ministra d'Igualtat, Irene Montero

Foto: @IgualdadGob

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la reforma de la llei de l’avortament que permetrà a les menors de 16 i 17 anys interrompre voluntàriament l’embaràs sense el consentiment patern. La norma, tramitada d’urgència per tal que sigui aprovada aquesta legislatura, està ara en mans del Congrés i del Senat, on es debatrà i podria ser objecte de canvis.

La nova llei regula altres drets sexuals i reproductius de les dones i contempla les incapacitats temporals per regles doloroses, l’accés gratuït a la píndola de l’endemà i a productes d’higiene femenina i l’eliminació dels tres dies de reflexió per avortar. També regula l’objecció de consciència dels professionals sanitaris i obliga les comunitats a crear un registre d’objectors per tal que els serveis públics puguin garantir que sempre hi ha professionals suficients per dur a terme interrupcions de l’embaràs.

“Fem compatible el dret a l’objecció de consciència amb el dret de totes les dones a interrompre voluntàriament el seu embaràs si així ho volen”, ha assenyalat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres la titular d’Igualtat, Irene Montero. La ministra també ha destacat que el Govern central “vol assegurar una educació sexual integral perquè els nois coneguin el seu cos i estableixin unes relacions basades en el bon tracte” i, en aquest sentit, ha destacat que l’educació sexual serà obligatòria en totes les etapes escolars.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari