La Generalitat rebutja “per ara” demanar la retirada de les mascaretes

La secretària de Salut Pública assenyala que "és una protecció" i que "no costa res" ser prudents

Persones amb mascareta al metro de Barcelona

Foto: CCMA

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, la doctora Carmen Cabezas, ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio que “per ara”, l’executiu català no es planteja demanar la retirada de les mascaretes i que prefereix mantenir-les com a prevenció. “Entrem en l’època de la tardor, una època de transmissió de virus. No ens costa res ser una mica prudents“, ha manifestat la doctora.

Cabezas ha assenyalat que cal continuar portant la mascareta a l’interior del transport públic perquè, encara que comptin amb sistemes de ventilació que renovin l’aire, en estar a prop de moltes persones “hi ha la possibilitat de poder transmetre el virus“. “És una protecció, no ens costa res”, ha insistit.

Actualment, a Catalunya hi ha 19 ingressats en les UCI a causa de la covid-19, i una incidència de 32 casos per cada 100.000 habitants. En aquest sentit, Cabezas ha constatat que l’afectació del virus “és molt menor”, però ha advertit que amb “19 persones ingressades a l’UCI, encara no podem considerar que és una malaltia passada”.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari