Les víctimes dels atemptats del 17-A consideren “insuficient” la indemnització

Barcelona recordarà les víctimes pel cinquè aniversari amb un acte a la Rambla de la capital catalana

Minut de silenci en record a les víctimes del 17-A
Imatge d'arxiu de l'any passat: Minut de silenci en record a les víctimes del 17-A

La Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT) considera que la indemnització de set milions d’euros que rebran una tercera part de les víctimes dels atemptats del 17 d’agost del 2017 és “insuficient”. Denuncien que el Ministeri de l’Interior ha desatès més de 200 de les persones afectades.

Amb la sentència a la mà, el Ministeri ha de pagar 250.000 euros per cada víctima mortal. A més, està obligat a localitzar i assessorar totes les víctimes. En aquest cas en són més de 350, però l’entitat diu que no s’està fent. Robert Manrique, assessor d’aquesta entitat, ha explicat que “el ministeri està reconeixent que no ho fa” des del moment que admet que només s’indemnitza una tercera part de les víctimes.

L’associació assegura que només s’han atès les persones que han presentat la sol·licitud per rebre una compensació. En aquest sentit, critiquen la inacció del ministeri per atendre la resta de víctimes.

Demà es compliran cinc anys dels atemptats a la Rambla i Cambrils en què van morir 16 persones, i per homenatjar les víctimes Barcelona ha organitzat un acte de record al memorial del pla de l’Ós, just on es va aturar la furgoneta amb què el terrorista va atropellar desenes de persones. L’acte estarà conduït per l’escriptora i poetessa Fàtima Saheb i també hi participarà la coral simfònica Vozes.

Com cada any, víctimes supervivents, familiars i autoritats polítiques faran una ofrena floral al memorial mentre sona en directe el ‘Cant dels ocells’. La comitiva política estarà encapçalada per l’alcaldessa, Ada Colau, i comptarà amb representants de tots els grups polítics.

Els tres acusats pels atemptats de la Rambla i Cambrils ja van ser condemnats per l’Audiència Nacional, però aquest estiu, el tribunal ha estimat els recursos dels dos acusats principals de rebaixar la pena a 43 i 36 anys de condemna. La justícia va considerar provat que dos dels acusats, Mohamed Houli i Driss Oukabir, van participar en els atemptats tot i no ser-hi presencialment, però no els va atribuir directament la mort de les 16 víctimes. Al tercer, Said Ben Iazza, el va condemnar a vuit anys per col·laborar amb la cèl·lula gihadista.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides